Battle Food #20 : Bubble tea

Min första Bataille food på tema layer-cake gav mig mersmak och jag deltar idag i en annan matbatalj, Battle Food #20, vars tema är Sweet Drinks, föreslaget av Anna och Olivia från La cuisine d’Anna et Olivia! Med “sweet drinks” menas söta drycker, varma eller kalla, som till exempel detox water, iste, smoothie, juicer, alkoholfria drinkar, chai latte, smaksatt kaffe, varm choklad…
logo-battle-food-jaune
TapiocakulorEfter att ha läst temat fick jag en tillbakablick två år bakåt och en stor lust att dricka bubble tea, en dryck som jag upptäckt under min Taipeiresa. Bubble te, i många olika smaker, dricks kallt eller varmt och innehåller tapiocakulor, vara geléaktiga konsistens jag älskar.
Jag trodde inte att det var möjligt att göra eget bubble tea, framför allt inte i Europa, men jag behövde inte leta länge på nätet för att förstå att man kunde utan problem köpa tapiocakulor i asiatiska livsmedelsbutiker och att receptet är egentligen rätt enkelt.
Matcha teMitt första experiment med hemmagjord bubble tea är verkligen ett experiment (och jag ser framemot att förbättra det så småningom). Vad jag skriver här ett recept ”på en höft”, mängd och tidsåtgång är approximativa, men jag hoppas att det ändå kommer att ge er lusten att prova på!
Det finns små och stora tapiocakulor; jag tog de stora. I en stor kastrull fylld med vatten kokade jag ½ dl kulor tills att de blev helt genomskinliga — det tog ungefär en timme.
Sedan sköljde jag dem i kallt vatten för att stoppa tillagningen och få bort överflödig stärkelse.
Grönt te SenchaJag blandade en påse gröntte i pulver (matcha) i lite vatten som jag hällde över tapiocakulorna för att de skulle få båda smak och färg.
Under tiden lät jag gröna teblad dra i en kopp, ca 3 minuter. När det hade svalnat, hällde jag det över tapiocakulorna, och tillsatte lite mjölk och agavesirap — för att bubble tea utan socker är inte bubbla tea. 😉
Till det åt jag en moon cake (färdigköpt), och på en sekund satt jag igen i en park i Taipei, bara genom smaklökarna !
Nu behöver jag bara hitta olika sätt att förbättra och utveckla receptet. Man kan ju variera smaken och färgen på tapiocakulorna. Bubble tea and moon cakeOch så måste jag hitta tjocka sugrör för att suga upp kulor! 🙂
Listan på deltagarna till den här Battle Food hittar ni på den franska versionen av inlägget.

En reaktion på ”Battle Food #20 : Bubble tea”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *