Veckans ord : ”se faire bronzer”

Sedan några veckor tillbaka kämpar våren för att efterträda vintern. Det är en seg och utdragen kamp. Två dagar av svinkall vind kan följas av en solig dag som övergår till … snö. Detta är verkligen aprilväder.

Utsikt över Gamla Stan från SkeppsholmenSMHI förklarar att dessa tvära väderombyten beror på att april är månaden då temperaturen ökar fortast. Solen börjar värma upp marken, den varma luften lyfts upp och bildar stackmoln. Men ovanför dessa stackmoln är luften fortfarande kall och då bildas det is, och stackmolnen blir till bymoln som sedan kastar regn, snö eller hagel över oss — alla tre fall förekom inom loppet av två veckor, flera gånger om.

Soliga bänkar på SkeppsholmenMen svenskarna längtar efter solen och missar inte ett enda tillfälle att få njuta av den. Även om det inte är riktigt varmt än fylls bänkar, trappor och kajer av människor så fort som solen visar sig. Det allra bästa är om man hittar en bänk i lä, längs med en husvägg som värms av solens strålar : värmen som reflekteras av väggen är hur skön som helst … och dessa platser är dyra ! 🙂

”sola” på franska översätts bäst av ”se faire bronzer”.

Fransk version här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *