Veckans ord : ”after work”

På franska använder man samma engelska ord för att prata om träffar på pub eller krog efter arbetstid.

Efter några veckors intensivt arbete inför öppningen av museets nya utställning, har livet återgått till det normala, med drägligare arbetstempo och tid att umgås med vänner. Den här veckan var jag på två afterwork.

Tapas : Rödbetor med getostcrème

Den första var i onsdags, då jag träffade fransk kompisar på JLC Café vid Odenplan. Vi hade inte bokat något bord, men när vi blev fler än fem lät innehavarna sätta oss i ett rum som var förut avspärrat. De ansträngde sig för vår skull, tog beställningar och kom tillbaka med jämna mellanrum för att kolla att vi inte saknade något. Ett riktigt bra ställe med fin service!

Tapas : Dadlar lindade i bacon

Den andra var i torsdags, kolleger och ex-kolleger emellan. Det är ett trevligt sätt att hålla kontakten med varandra och uppdatera oss lite då och då om varandras liv. Vi hade bokat bord på Ramblas vid Hornstull där vi frossade i tapas. För min del blev det rödbetor med getostcrème och dadlar lindade i bacon innan jag avslutade med en mild och söt katalansk vaniljkräm.

Katalansk vaniljkrämFransk version här

En reaktion på ”Veckans ord : ”after work””

  1. På OVS i Dijon talar vi om en ”after” när vi dricker eller äter något efter ett kinobesök eller en konsert… Med ”work” vill vi inte ha något att göra ! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *